Faner

torsdag 6. mai 2010

Mai – tiden for konfirmasjoner


I år skal vår datter stå konfirmant. Og med henne blir det mange andre flotte ungdommer som også skal konfirmeres. Første konfirmasjonsselskap var sist søndag. En ung flott jente, Carina, holdt et kjempeflott selskap for venner og familie.

_MG_0551

Jeg hadde sydd henne et teppe av Green Gate – stoffer. Den er sydd i forskjøvet nierblokk og har fått fleece som underlag. Det er første gang jeg har brukt denne teknikken, og har nok gjort litt lærdom underveis også. Hun ble forøvrig veldig glad for teppet, og også for innholdet i den lille pakken. :-)

Til helga skal vi i selskap både lørdag og søndag. Og flere kommer neste helg. Jeg fikk idag ferdigstilt 3 tepper som går ut av huset i løpet av helga. Alle er sydd av rektangler på 6x7 inch. 8 i bredden og 11 rekker. Alle har fått fleece bakstykke.

_MG_0558 På samtlige tepper har jeg quiltet på hver side av sømmene, syns egentlig at resultatet ble penere med det enn å sy i grøfta.

Ellers så går det i konfirmasjonsforberedelser her i huset. Det er ganske mye som skal til, selv om vi prøver å gjøre det så lite ressurskrevende som mulig. Vi har leid lokaler ute, og har bestilt ferdig mat. Men allikevel ønsker jeg å bruke litt av vårt eget bestikk til kaffen og som anretning. Syns sølv pynter veldig ved en slik anledning.

_MG_0561

Men så er det all pussingen da. Dette er et arbeid jeg aldri har vært noe glad i. Som barn måtte vi alltid ta den delen av juleforberedelsene, og syns det var så urettferdig. “Alle andre” fikk jo lov til å være ute å leke, og ingen trengte å gjøre noe slikt. Det er jo litt merkelig at man allikevel samler på sølv, når en vet hvilket arbeid det kan være å få det blankt.

This spring my doughter and many of her friends are having a confirmation of their baptism. For some av this youths I have made a quilt as a present for their confirmationparty. I have finished four, but have still a few more to make.

I wish you all a very nice weekend.

~Inger

13 kommentarer :

 1. Så flott tepper!! Og 4 stykk! Så flink du har vært! Noen heldige mottakere der!!

  SvarSlett
 2. Nydelige tepper,heldige konfirmanter.Ha en fin helg!:))

  SvarSlett
 3. Gosh for en produksjon;-)) Flotte tepper. Lykke til med konfirmasjon. Her er det på søndag og skal være glad når mandagen kommer:-) og fokuset kanskje går til sy rommet:-))

  SvarSlett
 4. Flotte tepper - heldige konfirmanter.
  Lykke til med konfirmasjonen!

  SvarSlett
 5. Det var litt av en samling flotte tepper!! Synes det med stoffer fra Green Gate var lekrest da, men det er fordijeg liker best de fargene:-) Synes også det blir penest å sømme ved siden av grøfta.

  SvarSlett
 6. Så flott at du er i rute med alle teppene. Du har virkelig stått på og flotte ble de! Lykke til med konfirmasjonen!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med datteren!
  Du har sydd noen nydelige tepper. Ønsker deg lykke til med selskapet.
  Ha en flott helg....

  SvarSlett
 8. Vilken trevlig konfirmationspresent

  SvarSlett
 9. Flotte tepper du har laget og lykke til med alle forberedelser.

  SvarSlett
 10. Fire tepper - jeg er kjempeimponert!
  Ang. sølvpuss kan du bare fylle oppvaskkummen med vann med noen skjeer salt i, pakke sølvtøyet inn i aluminiumsfolie (alt i en stor pakke) og la det ligge i saltvannet. Etter en liten stund er sølvtøyet blankt og fint! (Skal ikke brukes på oksidert sølv da det sorte også blir balnkt.)

  SvarSlett
 11. Så fine tepper du har sydd ;o)
  Kjæmpejobb dette ja -----
  Heldige mottakere ;o))

  SvarSlett
 12. Jammen er konfirmantene heldige - det er flotte tepper :-)

  SvarSlett
 13. You're quilt projects are beautiful! That's what I was looking at when I found your blog. Then I scrolled down and found your knitting projects. They are lovely! I love the jumper you knit for yourself. I have added it to my Ravelry queue and moved it to the top. I'm planning to use some of my hand spun yarn.

  Thank you for taking the time to blog about your projects and share them with us. :D

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)