Faner

torsdag 6. mai 2010

Mai – tiden for konfirmasjoner


I år skal vår datter stå konfirmant. Og med henne blir det mange andre flotte ungdommer som også skal konfirmeres. Første konfirmasjonsselskap var sist søndag. En ung flott jente, Carina, holdt et kjempeflott selskap for venner og familie.

_MG_0551

Jeg hadde sydd henne et teppe av Green Gate – stoffer. Den er sydd i forskjøvet nierblokk og har fått fleece som underlag. Det er første gang jeg har brukt denne teknikken, og har nok gjort litt lærdom underveis også. Hun ble forøvrig veldig glad for teppet, og også for innholdet i den lille pakken. :-)

Til helga skal vi i selskap både lørdag og søndag. Og flere kommer neste helg. Jeg fikk idag ferdigstilt 3 tepper som går ut av huset i løpet av helga. Alle er sydd av rektangler på 6x7 inch. 8 i bredden og 11 rekker. Alle har fått fleece bakstykke.

_MG_0558 På samtlige tepper har jeg quiltet på hver side av sømmene, syns egentlig at resultatet ble penere med det enn å sy i grøfta.

Ellers så går det i konfirmasjonsforberedelser her i huset. Det er ganske mye som skal til, selv om vi prøver å gjøre det så lite ressurskrevende som mulig. Vi har leid lokaler ute, og har bestilt ferdig mat. Men allikevel ønsker jeg å bruke litt av vårt eget bestikk til kaffen og som anretning. Syns sølv pynter veldig ved en slik anledning.

_MG_0561

Men så er det all pussingen da. Dette er et arbeid jeg aldri har vært noe glad i. Som barn måtte vi alltid ta den delen av juleforberedelsene, og syns det var så urettferdig. “Alle andre” fikk jo lov til å være ute å leke, og ingen trengte å gjøre noe slikt. Det er jo litt merkelig at man allikevel samler på sølv, når en vet hvilket arbeid det kan være å få det blankt.

This spring my doughter and many of her friends are having a confirmation of their baptism. For some av this youths I have made a quilt as a present for their confirmationparty. I have finished four, but have still a few more to make.

I wish you all a very nice weekend.

~Inger