Faner

onsdag 4. mars 2009

Stitcherykeeper – stitcherymappe

Da har også jeg laget meg en stitcherymappe. Den er etter et mønster fra AnnaKa, som alltid et veldig godt beskrevet mønster.

P3040033

Damen på bildet er min bestemor. Margrethe var født i 1905 og oppvokst på Røst i Lofoten. Der traff hun min bestefar som rodde fiske. Som ung jente dro hun med han til Leiknes ved Finnsnes, hvor de giftet og bosatte seg. Bildet er tatt på deres bryllupsdag. Syns det var litt koselig å ha dette utenpå mappa. Hun satt alltid med et håndarbeid når hun skulle slappe av.

Jeg har laget mappa 10 x 10 inch slik at den passer den broderirammen jeg liker best. (og så blir det jo plass til litt mer i mappen også). *smile På rammen har jeg et stitchery fra The Birdhouse, “Making Spirit Bright”. Kjøpte det for et par år siden, og startet på det i høst. Kanskje jeg får det ferdig nå i mars?

P3040036P3040035

Mappa er nok litt stor for håndveska mi, så det blir nok til at jeg lager en i den originale størrelsen også. Da har jeg ei mappe for reising og. Denne blir nok mest til oppbevaring, og for søm hjemme.

I have made this stitcherykeeper from av pattern from AnnAka, a norwegian designer. The lady on the picture is my grandmother. She was born in 1905 and lived until she was about 90 years old. The picture is taken on her weddingday.

I have made this keeper 10 x 10 inch. I did that because it should fit to the stitchingframe I like to use. The keeper is is a bit bigger than the pattern. I will also make one in size 8 x 8 inch, so I can bring it with me in my handbag.

19 kommentarer :

 1. SÅ fin den mappen ble. Har sett på slikt mønster og lurte på om jeg ksulle bestille. Noe jeg fikk mere lyst på nå etter at jeg så den fine mappen din.

  SvarSlett
 2. Kjempefin mappe du har laget!

  SvarSlett
 3. Så nydelig mappe du har laget. Jeg tittet litt ellers på bloggen din også, og der var det mye lekkert i både strikk og søm. Har kost meg med besøket her.

  SvarSlett
 4. Mappa ble utrolig fin. Og med bildet av din bestemor på gjør den ekstra spesiell :))

  SvarSlett
 5. En utrolig nydelig mappe!! Så koselig med bilde av din bestemor, det gjør mappen veldig spesiell og nydelig.

  SvarSlett
 6. Dette var veldig spesielt og kjempefint! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Ååååå så fin det var og utrolig koselig med bilde av din bestemor, helt fantastisk:o)). Jeg har ikke helt skjønt meningen med denne mappen, men nå som du viste den innvendig, så forstår jeg det. Kjempe lurt !!! Er litt treg av meg :o)))

  SvarSlett
 8. Kjempeflott stitcherymappe du har laget. Saa flott at du brukte bilde av bestemoren din utenpaa. Lurt aa lage en stor stoerrelse til 10"-rammen. Jeg liker min godt og har den med meg paa ferien. Fint aa ty til broderier naar flyturen er lang...

  SvarSlett
 9. Den mappen ble fin, du. Jeg kjøpte det mønsteret i går da jeg var i byen, så det er under planlegging her hos meg også. Gleder meg til den.

  SvarSlett
 10. Så flott denne blei. Også så koselig at du brukte bilde av bestemoren din. Kreativt å tilpasse mappa sitt eget behov med tanke på anvendlighet.

  SvarSlett
 11. Ja, denne ble jo kjempefin. Koselig å bruke gamle bilder på den måten.

  SvarSlett
 12. Så fin mappe du har laget her:-)

  SvarSlett
 13. Fristelsen ble for stor, måtte bare bestille mønster på denne mappen i dag. Din ble virkelig fin, likte fargevalget ditt. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 14. WOW..., så utrolig flott mappen din ble, likte så godt at du hadde brukt et gammelt bilde foran... ;O)

  Jeg har faktisk kjøpt mønsteret på den i dag!

  Ønsker deg en fortsatt fin lørdagskveld!

  synnøve

  SvarSlett
 15. Nyderlig mappe du har laget. Den så litt avangsert ut med plastlommer og det hele. Morsom historie om den bestemor. Min bestemor vokste opp på Senja og reiste ut som tjenestepike 12 år gammel, tenk det.. Så endte hun opp i Larvik og traff min bestefar. Jeg har vært opp på Senja og besøkt stedet hun vokste opp for mange år siden. Av og til føler jeg at nordlandsblodet pumper rundt omkring,he he ;-))

  SvarSlett
 16. Så flott mappe,og skikkelig personlig med egne bilder på den:)
  Ha en fin uke

  SvarSlett
 17. Your stitcherymappe looks great. I want to buy the pattern myself, but I don't understand or read any norwegian. Is it still possible for me to make this. And what did you use for the plastic map inside?

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)