Faner

onsdag 4. mars 2009

Stitcherykeeper – stitcherymappe

Da har også jeg laget meg en stitcherymappe. Den er etter et mønster fra AnnaKa, som alltid et veldig godt beskrevet mønster.

P3040033

Damen på bildet er min bestemor. Margrethe var født i 1905 og oppvokst på Røst i Lofoten. Der traff hun min bestefar som rodde fiske. Som ung jente dro hun med han til Leiknes ved Finnsnes, hvor de giftet og bosatte seg. Bildet er tatt på deres bryllupsdag. Syns det var litt koselig å ha dette utenpå mappa. Hun satt alltid med et håndarbeid når hun skulle slappe av.

Jeg har laget mappa 10 x 10 inch slik at den passer den broderirammen jeg liker best. (og så blir det jo plass til litt mer i mappen også). *smile På rammen har jeg et stitchery fra The Birdhouse, “Making Spirit Bright”. Kjøpte det for et par år siden, og startet på det i høst. Kanskje jeg får det ferdig nå i mars?

P3040036P3040035

Mappa er nok litt stor for håndveska mi, så det blir nok til at jeg lager en i den originale størrelsen også. Da har jeg ei mappe for reising og. Denne blir nok mest til oppbevaring, og for søm hjemme.

I have made this stitcherykeeper from av pattern from AnnAka, a norwegian designer. The lady on the picture is my grandmother. She was born in 1905 and lived until she was about 90 years old. The picture is taken on her weddingday.

I have made this keeper 10 x 10 inch. I did that because it should fit to the stitchingframe I like to use. The keeper is is a bit bigger than the pattern. I will also make one in size 8 x 8 inch, so I can bring it with me in my handbag.