Faner

fredag 2. januar 2009

Kaffeselskap

Hei.

I kveld er det håndarbeidsparty hos Muffin. Desverre ble jeg litt forsinket fordi vi fikk gjester her hjemme, men siden det er et åpent party stikker jeg innom nå en tur. Ta med deg kaffekoppen og bli med. Jeg har ikke tatt med meg min fineste kopp, men derimot den jeg liker best. Det er kopp fra en fotballturnering som min datter var med på, men den er høy og ikke så vid, så den holder godt på varmen.


På pinnene har jeg et skjerf i Inka alpakka. Dette er faktisk månedens skjerf for januar, og det gjenstår ca. 10 omganger så kan det felles av.


Da vi hadde gjester serverte jeg varm eplepai og is. Dette er så deilig, og lettvint å lage til. Desverre klarer jeg ikke mer nå, men viser dere bilde av det som er igjen. Vil du smake sier du?

Jeg deler mer enn gjerne oppskriften med deg. Jeg har kalt den for Lillians Eplepai, da jeg har fått oppskriften fra ei som heter Lillian. Men den har nok opprinnelig et annet navn.

6 grønne epler raspes
1,5 dl sukker
0,5 dl vann
1 ss sitronsaft

Alt blandes og has i en paiform

Deig:
150 gr smør
3 dl hvetemel
2 ss. sukker

De tørre ingrediensene smuldres og has over fyllet. Hakket haselnøtter strøs over. Stekes på 225 grader i 25-30 minutter. Serveres varm med is.

Paideigen kan med fordel lages før fyllet, slik at eplene ikke blir misfarget av ventetiden.

Enkel pai som kan lages klar på forhånd og stekes når den skal serveres.

Velbekomme.

Så håper jeg at jeg treffer deg inne hos Muffin. Der er det stor aktivitet.