Faner

tirsdag 15. april 2008

Mysteriequilt - Orange Crunch

Søndag var jeg inne på bloggen til Sølvi og så at hun hadde meldt seg på en mysteriequilt hos Bonnie på Quiltville. Jeg har lenge ønsket å prøve noe slikt, men har liksom ikke ville startet alene. De var flere som hadde startet ilag, og ville gi hverandre litt oppbacking. Jeg tok kontakt med Elisabeth, og fikk være med på dette. Hvis du også ønsker å få hjelp underveis, da kan du ta kontakt med Sølvi eller Elisabeth.


Oppgave1 består i allefall å sy 150 4-blokker. Jeg tenkte jeg skulle utnytte restene mine, men etter å ha tømt restekassen fant jeg ut at det ikke kom til å duge. Jeg hadde veldig mange forskjellige rester, og det var lite som passet slik ilag at jeg kunne få det antall blokker som var nødvendig. Jeg ville også måtte stå å skjære en og en bit av det meste, dvs. at 600 små biter skulle kuttes til. Nei takk.

Jeg fikk iallefall ryddet veldig i restene mine og mye ble kastet. Det jeg var overbevist om at jeg aldri kom til å bruke igjen, det gikk i søpla. Så nå er restemengden halvert.

Jeg hadde en del flanellstoffer som jeg ikke helt visste hva jeg skulle bruke de til. Disse var kjøpt som en pakke på et tidlig tidspunkt når jeg begynte å samle stoffer. Her hadde jeg 20 biter i lyse og mørke nyanser, i rødt, rust, orange og gult. Noen med mønster med innslag av litt andre farger. Jeg valgte å bruke disse rett og slett for å få de brukt opp.

Disse er nå ferdig kuttet, og jeg har skjært meg en remse i 5" av hvert stoff, og 3 remser i 2". Ved å skjære på denne måten har jeg unngått å få rester av kuttingen. Den brede remsen av hvert stoff er planlagt brukt i et eller to andre prosjekt til høsten. Da har jeg nå tilsammen 60 remser som skal syes sammen og kuttes på nytt for å lage blokkene. Jeg er iallefall igang nå, og regner med å få sydd 4-blokkene i løpet av helga.