Faner

søndag 10. februar 2008

Bruk av stofflageret

Idag har vært et guffent vær ute, så det har stort sett vært inneaktiviteter. Den siste uka har jeg stort sett holdt på med håndsøm, og inspirert av MaritaBK sin stoffslanking fikk jeg idag lyst til å bruke symaskinen.

*
It has been a bad weather today, and it was nice to stay inside with my sewingmachine. Inspired by MaritaBKs fabric diet, I desided to use some flanell I just had been moving around the last years.
Jeg hadde noen flanellstoffer som jeg var litt lei av å flytte på, og fant ut at jeg skulle lage en topp til et slumreteppe av disse.
*
Jeg valgte meg 6 ulike stoffer, og skar hver av dem i 3" brede striper. Beholdt hele stoffbredden på stripene. Et av hver av stoffene i hvert stripesett. Fikk tilsammen 3 stk. + 1 remse av hvert stoff som var 2,5" bred. Disse blir gjemt til en senere anledning. Deretter sydde jeg et stripesett av disse.
*
I choosed 6 fabric pieces and cut each in stripes 3", and I used the hole width. I sew 6 stripes together, one from each fabric. Then i cut this in 6" stripes. Of all the fabric I got 18 new stripes. I used 16 and I sew 4 and 4 together.
Hvert stripesett ble skåret i 6" brede striper. Det ble tilsammen 18 slike stripeblokker. Jeg sydde sammen 4 slike blokker til en remse. Tilsammen 4 remser. 2 blokker ble lagt til side sammen med de stripene som ikke ble brukt.

Som fyll mellom stripesettet hadde jeg noe limegrønt flanell som jeg valgte å bruke. Dette skar jeg i 6" brede striper på lengden slik at jeg slapp skjøter i stripene.
Den ferdige toppen ble slik. Mål ca. 130 x 180 cm. Denne er nå lagt til side fordi jeg bestemte meg for at dette skulle bli en UFO allerede før jeg startet.

I put lime flanell betwenn the stripes and as boarder. The size is the same as on the stripes, 6". Completed size on the top is about 52" x 72".

7 kommentarer :

 1. wow så lekkert! Knallfine farger. Jeg har jo bare plukket uvilkårlig i stoffhaugen min med remser, ditt ble jo profft!

  SvarSlett
 2. Flotte farger til UFO samlingen.

  SvarSlett
 3. Suuuper ;o)
  Veldig kjekt å kikka på siå di - masse masse fint du trylla fram! kjem nok innom fleire gonga her ;o)
  PS! fann deg på Blåbærtua...
  kos deg ;o)

  SvarSlett
 4. Fin anvendelse af stoffer,det bliver er flot tæppe, har også meget stof liggende, her er en ide jeg vil tage med mig, bruges der af lageret bliver der jo plads til nye stoffer.

  SvarSlett
 5. Virkelig et flott teppe, friske fine farger. Lur bruk av stoffene.

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)