Faner

mandag 7. mai 2012

Nye sminkepunger (og et sjal) :-)


Ja her både sys og strikkes det.  Sømmen går det nok heller litt sakte med, men det blir nå litt tid nå og da på syrommet.  Stoffene jeg har brukt i disse sminkepungene er nye.  De bare ropte på meg da jeg var innom sybutikken for å kjøpe et mønster.


På toppen har jeg brukt blondeglidelås som jeg fikk i julegave fra et par av mine tantebarn.  Så kjekt med slike gaver, det liker jeg veldig godt.Mønsteret jeg har brukt i disse pungene er fra AnnaKa, husker ikke helt hva det heter.  Jeg har sydd en sminkepung tidligere, men det fristet å sy flere av dette mønsteret. På enden av glidelåsen har jeg trekt linser med stoff, og lag 2 stk. mot hverandre med glidelåsen mellom.  Blir flott avslutning på glidelåsendene.


Fant en rest av et vårlig grønt stoff som jeg brukte som for inni posen.  Syns det passa så godt, og så bar det greit å få brukt opp noe gammelt også.Et nytt sjal er også blitt til.  Ennå et Ishbel, det 3. av dette mønsteret i år.  Det er veldig enkelt å strikke, og er et utrolig flott mønster.  Får samtidig brukt noen rester i stripedelen, så jeg liker striper veldig godt. :-)Garnet er Wollmeise, og hovedfargen heter Hortensie.  Minner meg mest om blåbær og fløte.

Det er så utrolig mange flotte farger i dette garnet, og det er vanskelig til tider å velge farge.  De er så klare og intense, nesten så en bare koser med hespene som om de er en skatt. :-)Øverst på dette bildet ligger sjalet til blokking.  Dvs. at jeg spenner det opp med knappenåler for å få det i strekk, da blir det så glatt og fint, og mønsteret kommer til sin rett.  Ser liksom ikke poenget med blondestrikk hvis en ikke foretar blokkingen.

Nederst er det sammenbrettet, og tar ikke store plassen i håndveska.

Ha ei riktig fin uke.

6 kommentarer :

 1. De sminkepungene var utrolig fine! :) De var skikkelig søte! Sjalet er bare helt nydelig... Jeg ønsker meg å bli en sjalstrikker...

  SvarSlett
 2. Kjempefine punger. Sjalet er jo litt av en jobb ser jeg. Flott. Ser det er flere syere som strikker mye for tiden, og for min del blir det vel mer strikking enn søm for tiden. ;o)

  SvarSlett
 3. Så fina små sminkväskor du sytt och vilken vacker sjal du stickat.
  Kram Birgitta

  SvarSlett
 4. Nydelig sjal og søte sminkepunger.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Lovely purses. Great idea. Thanks for sharing. I loved the pretty spring coloured fabrics you chose. Ha det bra, Amanda (Australia)

  SvarSlett
 6. Så vakkert ett sjal og søte sminke-punger.
  Flott arbeid.
  Klem fra Ann-Jorun

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)