Faner

søndag 29. november 2015

Litt mer gaveproduksjon


 Det nærmer seg jul, og det har vært en stor gaveproduksjon i det siste.  Det har blitt mange vottpar, og det har vært utgitt mye flotte mønster fra norske designere. 


Pinneguri med bloggen "Med pinner" har designet mange flott mønster.  Sist ut var en liten e-bok med vottemønster. Det heter Fire fine fruer og en herremann.  Jeg har strikket 2 par av fin frue nr. 3.  De første ble litt små, så da måtte jeg strikke et par til.  De øverste er strikka i Sisu og de andre er strikka i Nordlys.

Herremannen er også strikka i Sisu.  Strikket noe lengre da den skal passe til en stor hånd.


Mariusvotter har det også blitt.  Et par med rosa mønster og et par med blå og turkis.  Regner med at de havner under i gavekassen disse også  Strikka i Tove fra Sandnes.  Dobbelt garn på pinner 6.
Deretter tovet i vaskemaskinen.

På garnbutikken kom jeg over noen morsomme garnnøster.  De hadde en figur på toppen som skulle være dusk på luene.   Jeg plagdes litt med å finne størrelsen, syns de ble så små når jeg felte for toppen.  Men etter noen runder med opprekk så kom jeg i mål.

 Garnet er fra DMC og er tykt og mykt.  Strikket på pinner 5,5.  Men det er lite ull i luene, så det er nok mest for dekoren.


Litt søm har det også blitt.  Dette er en veskekurv for strikketøyet.  Jeg har gjort den en del større enn originalmønsteret, så den rommer nok et stort strikketøy.  Mønsteret har jeg kjøpt på Epla, og designer er Linda Olsen med bloggen Ryum Quilt.

Jeg har også sydd et pinneetui.  Det er ganske romslig og det er plass til mange ermepinner i ulik tykkelse.  Det er også rom for saks og pinnemåler i etuiet.


Mønsteret har jeg kjøpt på Epla.  
Designer er eieren av bloggen Timotei-Timotei.  Der ligger det link til Epla-butikken hennes, og hvor mønster kan kjøpes.


Tidligere i høst fikk jeg boka #Kult å sy".  Forfatter er Grete Gulliksen Moe.  Dette er blitt en favoritt med mange flotte mønster og beskrivelser.


Dette er en veske som kan bæres på skulderen, og som er veldig romslig.  I tillegg kan den vendes og brukes på begge sider.  Veldig praktisk, og der er nok flere som blir sydd før jul.  Sydd i gardinstoff som er litt kraftigere enn ordinære quiltestoff.

5 kommentarer :

 1. Du verden for en produksjon! her var det mange flotte julegaver.

  SvarSlett
 2. Oj så mye du har laget! Mange flotte votter, og de luene er morsomme. Har sett sånne på Ravelry, artig med de "duskene". Fine vesker og pinne-etui også. :)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Du verden så flink du har vært :-) Så mye flott! De luene var artige.

  SvarSlett
 5. Så utrolig produktiv du her! Her var det veldig mye fint. Digger luene!

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)