Faner

mandag 13. april 2009

Ny veske og reiseapotek

Mønster på Lommedalstaska av Sara Bolster kjøpte jeg før jul.  Jeg har lenge hatt lyst til å sy den, men hadde ikke stoffer som jeg syns passet til.  Idag da jeg ryddet litt, så fant jeg noe gardinstoff liggende, og tenkte at dette kanskje kunne passe.  Jeg hadde også en bit stripete stoff i de samme fargene, og da var veien kort for å få gjort veska ferdig. 

P4130008 P4130010

Den var veldig enkel å sy, og er utrolig romslig.  Det er ikke noe hverdagsveske, men mer en veske for å ha med seg litt i.  Det er en lomme med glidelås inn, for nøkler o.l.

I have made this bag from a piece of curtainfabric.  It is the same colors on the fabric inside, but in stripes.  The bag has a good size for a weekend or if you have a lot to bring with you.  It is not made for everyday-use.

Før påske hadde min mor gebursdag.  Det er ikke alltid like lett å finne noe i presang til en voksen dame som har alt. 

P4130006

P4130007

Hun liker å reise, og da er det alltid litt som skal med på en tur.  Jeg valgte å sy en apotekermappe til henne.  På mappa har jeg da satt dette bildet av henne som nyutdannet sykepleier.  Jeg tror bildet er tatt i 1960 eller 1961.  Teksten har jeg også skrevet ut på stoffark.

Before easter my mother had birthday.  She has retired and like to travel togeter with friends.  And when a lady travel, there is a lot to bring with you.  This bag has the norwegian word for travel pharmacy.  The picture is of my mother when she just had finished her education as a nurse.

Hun strikker ofte lester til både barn og barnebarn.  Ikke så mye til seg selv, og slett ikke i hullmønster.  Jeg fant ut at det kanskkje måtte være noe for henne, og har puttet oppi et par lester som jeg håper skal være passelig til henne.

P4130002

She often knitts socks for her children and grandchildren.  Not som many for her self, and never in lace.  I hope that the socks I have made, will fit her.  I have put them in the little pharmacybag.

Have a nice day ~Inger