Faner

mandag 13. april 2009

Ny veske og reiseapotek

Mønster på Lommedalstaska av Sara Bolster kjøpte jeg før jul.  Jeg har lenge hatt lyst til å sy den, men hadde ikke stoffer som jeg syns passet til.  Idag da jeg ryddet litt, så fant jeg noe gardinstoff liggende, og tenkte at dette kanskje kunne passe.  Jeg hadde også en bit stripete stoff i de samme fargene, og da var veien kort for å få gjort veska ferdig. 

P4130008 P4130010

Den var veldig enkel å sy, og er utrolig romslig.  Det er ikke noe hverdagsveske, men mer en veske for å ha med seg litt i.  Det er en lomme med glidelås inn, for nøkler o.l.

I have made this bag from a piece of curtainfabric.  It is the same colors on the fabric inside, but in stripes.  The bag has a good size for a weekend or if you have a lot to bring with you.  It is not made for everyday-use.

Før påske hadde min mor gebursdag.  Det er ikke alltid like lett å finne noe i presang til en voksen dame som har alt. 

P4130006

P4130007

Hun liker å reise, og da er det alltid litt som skal med på en tur.  Jeg valgte å sy en apotekermappe til henne.  På mappa har jeg da satt dette bildet av henne som nyutdannet sykepleier.  Jeg tror bildet er tatt i 1960 eller 1961.  Teksten har jeg også skrevet ut på stoffark.

Before easter my mother had birthday.  She has retired and like to travel togeter with friends.  And when a lady travel, there is a lot to bring with you.  This bag has the norwegian word for travel pharmacy.  The picture is of my mother when she just had finished her education as a nurse.

Hun strikker ofte lester til både barn og barnebarn.  Ikke så mye til seg selv, og slett ikke i hullmønster.  Jeg fant ut at det kanskkje måtte være noe for henne, og har puttet oppi et par lester som jeg håper skal være passelig til henne.

P4130002

She often knitts socks for her children and grandchildren.  Not som many for her self, and never in lace.  I hope that the socks I have made, will fit her.  I have put them in the little pharmacybag.

Have a nice day ~Inger

19 kommentarer :

 1. Jeg er sikker på at din mor blir glad for den fine gaven hun får fra dattera si. Flott veske også. Ja, det er utrolig hva man kan finne av stoff når en leter igjennom lageret sitt.

  SvarSlett
 2. Flott veske du har laget!!
  Gavene du har laget til din mor var jo bare så skjønne og veldig kreativt!!

  SvarSlett
 3. Flott veske! Gardiner kan brukes til så mangt. De er så fine de tingene du syr med gamle bilder på. Jeg tror jeg må prøve meg på noe sånt en gang,

  SvarSlett
 4. Sommerlig flott veske:-) Det reise apoteket var genial gave idee
  Ha ei fin uke

  SvarSlett
 5. Så utrolig flotte de stømpene ble..., jeg har aldri kommet noe lengere med mine... De ble hele tideen lagt på vent, nå har jeg rekket de opp...

  Vesken og den lille pungen er også veldige fine!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Den her veska var rålekker, og veldig sommerlig, får lyst å dra på ei badestrand!
  Det ligger en award til deg i bloggen min.

  SvarSlett
 7. Heia.
  Du så morsomt med det reiseapoteket til din mor. Når jeg ser bilder av gamle sykepleieruniformer får jeg lyst til å få tak i en slik og kle meg i en dag på jobben. Syns de er så flotte!
  Ha en herlig dag.

  SvarSlett
 8. For en flott gave din mor får!! Ellers veldig fin veske, bra størrelse......!

  SvarSlett
 9. Utrolig flott ting du har laget.
  Hvordan får du bildene over på stoff? Bruker du skriver?

  SvarSlett
 10. Flott veske, likte fargene godt. Toalettmappa som reiseapotek var en strålende ide! Kjempefine gaver, gjetter hun ble glad...

  SvarSlett
 11. Du verden for en flott gave! Og så personlig og smart da. Spisebrikkene din lenger nede på siden var også utrolig tøff.

  SvarSlett
 12. Din mor blir nok glad når hun får den flotte gaven:o) Knallbra idè!
  Veska du har laga er kjempefin også:o)
  Lappeklem,

  SvarSlett
 13. Kjempetøff veske! Og lekkert reiseapotek, regner med moren din ble kjempeglad :)

  SvarSlett
 14. Nydeleg ting du hadde laga likte spesielt godt det reiseapoteket ditt.

  SvarSlett
 15. Den var jo kjempefin! Jeg har også litt planer om å overføre bilder, men må nok skaffe meg litt innsikt tenker jeg..
  Ellers så har jeg nå lett i bloggen din for å se hvilke farger du har på kanten på din Angels in the garden? Jeg fikk en som jeg ikke likte, og greier ikke å bestemme meg!!!!
  Ha det riktig fint og lykke til med gaveoverrekkelsen!!
  KLæmma :-) ;-)

  SvarSlett
 16. Kjempeflott veske, flott gave til din mor også, som jeg er sikker på at hun setter pris på!

  SvarSlett
 17. Utrolig fin den apotekermappen da !! Må være "årets gave".

  SvarSlett
 18. Så flotte ting du har laget;)
  Hvor har du fått tak i mønstrene?
  Den reiseapotekmappa var flott! Hvordan gjør du når du skal lage sånne bilder? Skanner du de inn på kopimaskin og skriver de ut på sånn fotopapir som man kan stryke på stoff?
  Og forresten,det ligger noe til deg i bloggen min;)

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)