Faner

onsdag 19. mars 2008

Ferietid+++

Forrige uke var det vinterferie her hos oss. For noen uker siden bestemte vi oss for å reise til Tenerife i denne ferien. Vi var spent, fordi vi aldri hadde reist til varmere strøk i vinterferien, og våre tidligere sydenferier har i hovedsak gått til de greske øyer eller det greske fastland. Vi ble veldig positivt overrrasket.

Når en reiser med barn, blir det meste på deres betingelser. Her er et bilde fra delfinshowet i Aqualand, som er et stort badeland med mange ulike aktiviteter. Noen kompromisser måtte det bli, og en av de var en tur til Teide nasjonalpark. Her ligger også det høyeste fjellet i Spania, ca. 3.700 m.o.h.
Som dere ser er det fortsatt litt sne oppe på toppen. Dette bildet er tatt endestasjonen til heisen, og det er ca. 3.500 m.o.h.
*
Teide er egentlig en vulkan, og området en utrolig blanding av mange ulike landskap. Det er noen filmer, bl.a. Star Wars, som er innspilt der. Vein opp til Teide var utrolig bratt og svingete. Vi trodde vi visste hva slike veier var, men det var før vi kjørte til Teide.

Vi hadde på forhånd fått vite at det ville være kalt der oppe, så vi hadde med oss varme klær og yttertøy. Fra ca. 24 gr ved kysten, kom vi opp i en temperatur på rundt 0 gr. Vi smilte nå litt for oss selv, for det var tydelig at det var ulike oppfatninger av hva det ville si å være kalt. Det var noen som kom i shorts og solliv, med bare en badehåndduk til å ha rundt skuldrene. De som arbeidet på heisene, hadde varme jakker, luer og hansker.

Om kveldene var det deilige måltider og god drikke. Vi kom hjem i går, og har nok angret litt for at vi ikke hadde ordnet det slik at vi kunne være borte i 2 uker.
*
Idag har jeg gjort ferdig disse posene med tittevindu. Jeg hadde noe "godteristoff" som var ypperlig til godteposer. Har sydd 3 stk. i den minste størrelsen.

I tillegg har jeg sydd 3 i et påskestoff. Disse blir å erstatte påskeeggene i år.

Et flott stoff med trådsneller på måtte selvfølgelig bli poser til noe syutstyr. Tenkte jeg skulle ha tråd i den ene, og store knapper i den andre. Disse er sydd i den mellomste størrelsen.

Mønster og design er AnnaKa, og mønsteret er i 3 størrelser med 2 utforminger for vindu. Meget enkle å sy. Alle posene er sydd i stoff jeg hadde liggende. Selv veskeplasten hadde jeg. Det var kun klypene som var nødvendig å gå til anskaffelse av.
*
I morgen er det på ny tur, og reiser da til campingvogna for å være der noen dager. Må vel ha litt "vinterferie" også.
*
Så vil jeg ønske dere alle en riktig god påske.

4 kommentarer :

 1. Kjempeflotte poser. Nå fristet det å lage slike. God påske til deg og :o)

  SvarSlett
 2. Det var nu godt dere har koset dere i ferien. Dere har nu fått utforsket øya, og det er nu noen flotte minner å ta med seg.

  Ja så har du fått sydd deg noen flotte poser også. Godt påske til deg....

  SvarSlett
 3. Det var nu meg som postet dette anonyme innlegget. Kom bare borti tasten for fort...

  SvarSlett
 4. Så flotte poser. Jeg ble også fristet til å lage sånne. Jeg så forresten ei som hadde lagd noen sånne til barna sine - så kunne de se lekene inni.

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)