Faner

fredag 28. desember 2007

Klargjøring til stitchalongen

Jeg har nå klargjort januarblokken til stitcheryalongen i 2 eksemplarer. Det ene er med originale fonter som jeg skal brodere med sort tråd og bruke til skopose. Til den andre skal jeg finne ny font til teksten. Denne fonten vil jeg da bruke på alle blokkene gjennom året.


I tillegg har jeg klargjort for sying av årstallet og forside til et nålebrett.

Når jeg tegner motivet over på stoff, så legger jeg først mønsterarket oppå quiltebordet til symaskinen. Ferdigskjært stoff legges over mønsteret, og under quiltebordet legger jeg en lampe med godt lys slik at mønsteret vises igjennom.

Til selve påføringen bruker jeg en Pigma 0,1. Dette er en permanent tusj i lys brun farge. Det blir svært tynne streker som ikke vises når det syes over. Min er kjøpt på Katrines Quiltestue i Oslo, men de selger den nok flere steder. Spesielt der hvor det selges quilteutstyr.

Jeg har planlagt å bruke mine blokker til et teppe. Allerede nå vil jeg finne stoffer som jeg kan bruke slik at blokkene kan gjøres ferdig etterhvert som de blir sydd. Mulig jeg legger inn noen felt med applikasjoner innimellom, men det må prøves fram etterhvert.