Faner

fredag 12. oktober 2007

Nybegynnerkurs i lappeteknikk

Denne uka har jeg vært 2 kvelder på nybegynnerkurs. Kurset var holdt på Artic Quilter på Finnsnes, og jeg måtte ta meg fri fra jobb en dag for å slippe å kjøre 17 mil hver vei i 2 dager.

Det var et veldig trivelig kurs med hyggelige kursdeltakere og flotte kursholdere, Evy og Lena. Dessverre hadde jeg ikke kamere med meg for å få tatt bilder underveis. Oppgaven i løpet av kurset var å sy spisebrikker og grytekluter med julemotiv. Vi skulle sy rutenett, quilte ved hjelp av dekorsømmer og applikere. Lukkekant er også viktig.En brikke er nesten ferdig. Det gjenstår å sy til lukkekanten på baksiden. Ellers så har jeg gjort klar 11 brikker til som ligger klar for quilting. De er påført lim idag og ligger til tørk før quiltingen kan starte. Dette regner jeg med å begynne på i morgen.Her har jeg gjort klar toppen til 10 grytekluter. Selvfølgelig fikk jeg litt for lite termovatt (manglet til 1 grytelapp) og dette må jeg skaffe i morgen.

Jeg lærte veldig mye nytt, og gleder meg allerede til neste uke når siste kurskveld skal være. Da blir det å kjøre fram og tilbake på samme ettermiddag/kveld og det kan bli slitsomt. Været er noe ustadig på denne tiden, og jeg hadde uvær når jeg kjørte hjem på onsdagskvelden. Brukte 4 timer på en tur som jeg ellers bruker 2,5 timer på. Men det er absolutt verdt det. Et nybegynnerkurs anbefales til alle som er interessert i å sy lappeteknikk.

5 kommentarer :

 1. Flotte brikker! Morsomt å gå på kurs, helt enig.

  SvarSlett
 2. Fine brikker. Må si du er modig som reiser 17 mil for å gå på kurs, men så er det jo så moro å lære forskjellige teknikker. Det går jammen fort til jul nå. Lykke til videre. Jeg stikker nok nesa innom igjen for å se.

  SvarSlett
 3. Flotte brikker. Det er nok lurt å lære teknikkene, jeg syns du er tøff som kjører så langt for å komme deg på kurs. Lykke til :)

  SvarSlett
 4. Det er nogle søde juledækkeservietter du er i gang med, og så flittig at lave hele 12 stykker.Dejligt at se, at der andre der også er begyndt på julesyningen.

  SvarSlett
 5. Kjempefine kuvertbrikker og pepperkakedama er jo til å spise opp! Så flott at du hadde mye igjen for kurset når du både måtte ta fri fra jobb og kjøre den lange veien. Nå venter nytt kurs, litt nærmere...Vi gleder oss!

  SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)