Faner

tirsdag 21. august 2007

Tur til Croatia - Dag 4

Siste dagen vi var i Pula, skulle flyet returnere tilbake til Norge om kvelden. Utsjekking fra hotellet var om formiddagen, og hva skulle vi gjøre de timene imellom? Vi ruslet en tur ned på kaia for å se på de båtene som lå der. Der var det en tur som skulle gå rundt øyene tilhørende nasjonalparken Brijuni. Vi bestemte oss for å dra siden vi ville være tilbake i god tid til flyet skulle gå.
Nasjonalparken består av 14 øyer, som inntil nå nylig har vært forbudt å besøke. En av øyene har fått status som badeøy, og en kunne gå i land der for 2-4 timer. En annen av øyene hadde fått 3 hotel av den eksklusive klasse. Ellers var de andre områdene stengt for besøkende.

President Tito i tidligere Jugoslavia hadde bygd både sommer- og vinterpalass på den største øya. Disse ble nå brukt som feriesteder av medlemmer i den Kroatiske regjering.Dette er Colosseum sett fra sjøsiden. Dette ble bygd av keiser Augustus da denne delen av Kroatia lå under Romerriket. Idag holdes det konserter inne i muren med kjente artister. Jeg tror det må være en utrolig flott opplevelse å være med på noe slikt.

1 kommentar :

  1. Velkommen hjem! Så fint at du deler turen med oss, ser ut som dere har opplevd mye og hatt en flott tur. Takk for titten!

    SvarSlett

Velkommen til å legge inn en hyggelig kommentar. Ha en fin dag. :-)